Anita Bunt

Mijn naam is Anita Bunt en woon samen met mijn partner en 2 zoons in Zutphen.

Met veel liefde en passie werk ik sinds 2010, vanuit mijn eigen bedrijf ‘Anitabunt.nl Mens & Ontwikkeling’, samen met bedrijven, (zorg)instellingen, gezinnen  en particulieren aan hun (persoonlijk) ontwikkelingsproces.

Dit doe ik door te kijken met een systemische blik tijdens coaching, gezinsbegeleiding, workshops, trainingen en organisatieopstellingen.

Ik ben geboren en getogen in Zutphen, heb een Nederlandse vader en een Nederlands-Indische moeder. Als 2e generatie Indische Nederlander ben ik mij gaan verdiepen in de Nederlands-Indische geschiedenis, cultuur en collectieve thema’s waar wij als Indische Nederlanders mee te maken hebben.

De zoektocht naar mijn Nederlands-Indische achtergrond heeft geresulteerd in verschillende reizen naar mijn moederland. Deze reizen zijn voor mij een belangrijke voedingsbron. Het ervaren van mijn kleurrijke wortels laat mij iedere dag weer voelen wie ik ben en maakt het mogelijk mijn missie te leven;

Kleur van binnenuit!

Mijn eigen kleuren omarmen, erkennen, vanuit mijn unieke kleurenpalet in contact met de wereld om mij heen: de ander te zien, ontmoeten en aan te raken, daar word ik blij van en maakt mijn dagelijks (werk)leven tot een kleurrijk bestaan!

Ik geniet van het contact met mensen, mensen met verschillende culturele achtergronden, ben nieuwsgierig naar de mens achter de mens en luister dan ook graag naar hun unieke (familie) verhalen en ervaringen. Samen ontdekken, koken, eten en drinken, in verbinding vanuit onze verschillende kleurrijke achtergronden.

Als geen ander ken ik de interne worsteling tijdens een (persoonlijk) ontwikkelingsproces; 3 stappen vooruit en 2 achteruit … Wie ben ik en waar voel ik mij thuis? Maar weet nu dat het aankijken van de pijn en het ontmaskeren van de overlevingsstrategieën uiteindelijk resulteren in meer (keuze) vrijheid, compassie naar jezelf en de ander, waardoor er weer contact ontstaat in jezelf en met de ander.

Belangrijke waarden zijn voor mij: liefde, humor, gelijkwaardigheid en autonomie.

Een kleurrijke groet van binnenuit,

Anita